Mistrovství světa v tradičním karate

Mistrovství světa v tradičním karate
Prosinec 21, 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Mistrovství světa v tradičním karate novinky,slider Mgr.Radek Kleibl

V polském Lublinu se dne 9.12.2022 konalo Mistrovství světa v tradičním karate World traditional karate union, pod níž startovali na turnaji závodníci z největších organizací tradičního karate WTKF, WBKA, WFF a ITKF. Celkem startovalo okolo 250 závodníků z 28 zemí celého světa. Z Ostravy se do národního týmu České asociace tradičního karate nominoval užšího výběru reprezentace 4 závodníci – Lucie Petrušková, Kateřina Jeřábková, Michal Pišťáček a Chris Leon Krečmer. Z těchto 4 závodníků, přestože všichni podali výborné výkony, na medailové umístění dosáhla pouze Lucie Petrušková, která vybojovala bronzové medaile mezi juniory v disciplíně Fukugo a Kumite tým, kde byla v týmu společně se závodnicemi z Prahy a ze Vsetína.

Po Mistroství světa ve stejné hale, ale v sobotu a v neděli se konal Světový pohár dětí, kde startovalo celkem 1.300 závodníků z 28 zemí světa. Z Ostravy na tuto soutěž vyjelo pouze 5 závodníků, kdy mnohým zabránilo ve výjezdu onemocnění a jiné okolnosti. Přesto se dokázal ve velké konkurenci prosadit Alex Tran, který získal 2.místo v disciplíně Kata u dětí ve věku 8 až 9 let, které jsou držiteli zeleného a modrého pásku.

„Turnaj byl opravdu náročný, protože se konal v zimních měsících a hodně závodníků v době přípravy onemocnělo. Proto si myslím, že to byl i důvod, že forma úplně nesedla, ale i tak lze považovat bronzové medaile od Lucky, za velmi výborný výsledek. Jelikož uspět v takové konkurenci není jednoduché. Co se týká dětí, tak měli jsme více adeptů na medaile, ale nemoc, datum, blízkost hranice s Ukrajinou a jiné důvody, byly překážkou pro výjezd. Přesto Alex ukázal bojového ducha a v tak velké konkurenci se dokázal prosadit. Tyto vynikající výsledky, na tak významných sport.

1 2 3

O autorovi