Mistrovství České republiky v tradičním karate, in memoriam Pavol Kikloš

Mistrovství České republiky v tradičním karate, in memoriam Pavol Kikloš
Říjen 11, 2022 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Mistrovství České republiky v tradičním karate, in memoriam Pavol Kikloš novinky,slider Mgr.Radek Kleibl
V sobotu 8. 10. 2022 se konalo Mistrovství České republiky v tradičním karate věnované Pavolu Kiklošovi, který byl členem Akademie karate Ostrava.

Pavol v Akademii trénoval dlouhá léta a byl držitelem technického stupně 1. dan, černý pásek. Zemřel tragicky ve výkonu služby, během svého policejního zásahu, při dopravní nehodě dne 5. 7. 2020. Do služebního vozidla, které řídil, narazila ve vysoké rychlosti řidička, která byla pod vlivem návykových látek.

Turnaje se zúčastnilo okolo 250 závodníků z celé ČR. Za Ostravu startovalo 44 závodníků, kteří dokázali vybojovat celkem 26 medailí z toho bylo 9 titulů Mistr ČR za rok 2022, 7x 2.místo a 10x 3.místo. V tradičním karate jsou závodníci rozděleni do různých kategorií podle věku a technického stupně.

Soutěží se disciplínách KATA, KUMITE, FUKUGO, KATA tým a EN-BU. K nejlepším závodníkům z Ostravy, ale i turnaje patřili Michal Pišťáček, který dokázal v kategorii kadeti vybojovat první místo v disciplíně KUMITE a FUKUGO. V disciplíně KATA obsadil čtvrté místo. Výborně se vedlo Karolíně Greňové, která byla první v disciplíně KATA a KUMITE. Dalším vynikajícím závodníkem byl Šimon Hošna, který vybojoval první místo v disciplíně KATA, také v disciplíně KATA tým, ve kterém byl společně s Kryštofem Waloschkem a Danielem Argalášem. Také Dan Argaláš byl první v disciplíně KATA ve své kategorii. První ve své věkové kategorii v disciplíně KATA byla Michaela Tomášová a Maxmilián Foltyn.

Druhá místa získali Martin Richter v KATA, Chris-Leon Krečmer v KATA, Antonín Barcuch v KUMITE, Marek Pajda v KUMITE, Mikuláš Oboril v KUMITE, Jakub Janalík v KUMITE a v KATA tým Maxmilián Foltyn, Marek Pajda a Tadeáš Erben.

Třetí místa získali Anna Moskartová v KATA a v KUMITE, Marek Pajda v KATA, Lucie Petrušková v KATA a ve FUKUGO, Jakub Ligenza v KATA, Kateřina Jeřábková ve FUKUGO, Filip Zelinka v KUMITE, Lucie Pišťáčková v KUMITE a Magdaléna Kolářová v KUMITE.

„Devět titulů mistrů České republiky pro rok 2022, tak toto je vynikající výsledek pro tým z Ostravy. Někteří karatisté mají i dva tituly jako třeba Michal Pišťáček, Karolína Greňová a Šimon Hošna s Danielem Argalášem. Na takové soutěži, této úrovně, je těžké vybojovat jakoukoliv medaili, tak musím gratulovat všem, kteří se zúčastnili Mistrovství České republiky v tradičním karate. Svým způsobem podpořili vzpomínku na výborného člověka Pavola Kikloše, který také miloval tradiční karate. Díky podpoře města Ostravy, brigádního generála Mgr. Tomáše Kužely, ředitele Krajského ředitelství Moravskoslezského kraje, sponzorům, členům Akademie karate Ostrava a jejich rodičům, se podařila uskutečnit akce, která byla vzpomínkou na tohoto člověka, který tragicky zemřel v roce 2020. Každý účastník naší akce dostal plaketu s připomínkou na turnaj a na Pavola Kikloše. Věřím, že toto jméno si všichni zapamatujeme.“ dodal předseda Akademie a trenér karate Radek Kleibl.

Poděkování za účast na tomto mistrovství patří:
– dobrovolníků akademie karate Ostrava
– městu Ostrava
– rodině Pavola Kikloše

– brigádnímu generálovi Mgr. Tomáši Kuželovi

Také velmi děkujeme sponzorům této akce:
– Miroslav Chybík s.r.o.- http://www.chybik.cz/www/
– SOBOL TRANS s.r.o.- https://www.soboltrans.cz/
– Tisk Sarpet- https://www.sarpet.cz
Lenovo

O autorovi