ČTRNÁCT MEDAILÍ PRO OSTRAVU!

ČTRNÁCT MEDAILÍ PRO OSTRAVU!
Březen 2, 2017 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem ČTRNÁCT MEDAILÍ PRO OSTRAVU! novinky Tereza Kleiblová

V sobotu 25. 2. 2017 proběhlo 1. kolo Národního poháru České asociace tradičního karate. Pořadatelem tohoto turnaj byla Akademie tradičního karate Ostrava a turnaj se konal ve sportovní hale TJ Sokol Ostrava-Pustkovec. Závodů se zúčastnilo okolo 280 závodníků. Domácí Akademie karate Ostrava vyslala na turnaj historicky nejvyšší počet závodníků a to 30 závodníků. Těmto se podařilo získat úžasných 14 medailí. Z toho bylo 5x zlatých, 3x stříbrných a 6x bronzových.

Zlato vyhráli František Dočekal (v kategorii KATA – KADETI), Tereza Kleiblová (v kategoriích KATA, KUMITE a FUKUGO – SENIORKY) a Chris-Leon Krečmer (v kategorii KATA – ŽÁCI B).

Stříbro vybojovali Vendula Ulbrichová (v kategorii KATA – MLADŠÍ JUNIORKY), Matěj Horák (v kategorii KATA – ŽÁCI C) a Michal Pišťáček (v kategorii SANBON KUMITE – ŽÁCI C).

Bronz pak získali závodníci Kateřina Jeřábková (v kategoriích KATA a SANBON KUMITE – ŽÁKYNĚ C), Hana Janečková (v kategorii SANBON KUMITE – ŽÁKYNĚ C), Kryštof Jurča (v kategorii KOGO KUMITE – MLADŠÍ JUNIOŘI), Jakub Skřinař (v kategorii SANBON KOGO KUMITE – ŽÁCI D) a Antonín Barcuch (v kategorii SANBON KUMITE – ŽÁCI C).

„Rád bych poděkoval všem závodníkům za skvělé výsledky. Trenérům za skvělou práci a přípravu našich závodníků. Jako Akademie karate Ostrava, fungujeme v Ostravě teprve tři čtvrtě roku, kdy jsme navázali na činnost oddílu v SVČ Moravská Ostrava. Za tu dobu se nám podařilo nominovat do širšího výběru české reprezentace 5 členů Akademie, kdy někteří z nich potvrdili, že mají i na užší výběr. Medailí mohlo být víc, protože dva závodníci, u kterých jsme mohli předpokládat medailové umístění, nemohli startovat ze zdravotních důvodů. Ale věřím, že své kvality potvrdí na dalších soutěžích, které nás tento rok čekají,“ dodal předseda Akademie a trenér karate Radek Kleibl.

O autorovi