Mistrovství světa v tradičním karate a světový pohár dětí v tradičním karate, Krakov 2016

Mistrovství světa v tradičním karate a světový pohár dětí v tradičním karate, Krakov 2016
Říjen 31, 2016 Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Mistrovství světa v tradičním karate a světový pohár dětí v tradičním karate, Krakov 2016 novinky Mgr.Radek Kleibl

Ve dnech 14. a 15. října 2016 se v polském městě Krakov konalo Mistrovství světa v tradičním karate WTKF a Světový pohár dětí v tradičním karate WTKF. Turnaje se odehrávaly v Aréně Tauron v Krakově, kde zároveň probíhaly další dva turnaje a v hale bylo naráz kolem 1 000 karatistů z 38 zemí.

Z Ostravy vyjel tým 10 závodníků, z toho 7 dětí a 3 dospělí. Ostravští závodníci dokázali vybojovat pro Českou republiku hned několik cenných kovů, včetně toho nejcennějšího.

Světovým šampionem ve své kategorii se stal na Světovém poháru dětí v tradičním karate Matěj Žlebek, který tak potvrdil kvality českých závodníků.

Vicemistryní v kategorii „Senior´s Women“ v disciplíně kumite-tým se stala Tereza Kleiblová, a to společně s Dominikou Vašíčkovou ze Vsetína, Hanou Venturovou a Lenkou Petřekovou z Valašského Meziříčí.

Tereza Kleiblová také získala 3. místo v disciplíně Fukugo v kategorii „Senior´s Women“. V disciplíně Fukugo se startuje jedno kolo kata Kitei a jedno kolo kumite /volný bezkontaktní zápas/.

Klára Kleiblová a Hana Juráňová z ostravského oddílu, společně se Zuzanou Kretíkovou, vybojovaly  3. místo v disciplíně kata team, v kategorii „Senior´s Women“.

Hana Juráňová se také dostala do finále v disciplíně Kata individual, v kategorii „Senior´s Women“, kde vybojovala krásné čtvrté místo, které je v tak obrovské konkurenci velkým úspěchem. Terezka Kleiblová v této disciplíně obsadila 5.místo, kdy postup do finále si nevybojovala.

„Výsledky jsou to výborné a věřím, že v budoucnu budou ještě lepší. Otevřeli jsme nový klub na ulici Zelená s plánem zlepšit přípravu ostravských závodníků. Ostravští karatisté mají obrovský potenciál, a proto věřím, že v budoucnu bude více členů statní reprezentace z Ostravy, kteří se budou umisťovat na předních příčkách,“ dodal trenér české reprezentace a oddílový trenér Radek Kleibl, 5. dan.

 

O autorovi